• 11 July - 01 August
  • 08 August - 29 August
  • 05 September - 26 September
  • 03 October - 24 October
  • 31 October - 21 November
  • 28 November - 19 December
  • 26 December - 26 December

De datum is 18 mei 2012 en de klok slaat noen (12:00 uur). Bij het clubhuis van de Leeghwatergroep staan een aantal louche personen, klaar voor een bloederig weekend. Natuurlijk zijn dit een aantal zeeverkenners en hun staf, die druk bezig zijn de laatste spullen in de aanhangers en auto's te laden, om daarna richting de steiger te gaan. Daar, bij de steiger staat de rest van het kader. In een sneltreinvaart worden de spullen uit de auto's en aanhangers in de boten geladen om daarna snel te vertrekken... tenminste, nadat het busje vader van Marloes bevrijd is vanuit zijn netelige positie en Hans zijn schoenen, de mikken en de vlaggetjes opgehaald heeft uit het clubhuis. Alles verloopt perfect volgens schema! Ook de heenvaart verloopt op rolletjes. Dankzij onze Edwin worden Paul en Hans goed begeleid bij de heensleep en zonder brokken komen we aan het op Nova Zembla, het eiland van de Wiol&Willembarendz groep uit Aalsmeer.

DSC 0106 Mobile

 

De spullen worden uitgeladen, waarna Paul en Hans in de Waterwolf vertrekken naar het Aalsmeerse om daar boodschappen te doen. Buchan blijft achter met het kader, waarna deze in hoog tempo het kampement opbouwen. Buchan hoeft hierin nauwelijks te sturen, wat heel veel zegt over de kwaliteit van het kader. 

Om 19.00 uur komt de rest van de groep. De spullen worden in de tenten gezet en Buchan vertelt het thema: Sluipmoordenaars (losjes geïnspireerd op Assasins Creed). Het echte kamp begint met.... roeiwedstrijden! Vooruit roeien, achteruit roeien, met z'n tweeën en vieren, wrikken, alles komt aan bod. Het hoogtepunt is als Paul en Hans vier kaderleden verslaan in een roei/wrikwedstrijd. Na het kampvuur en het kader keert de rust weder.

Om 8.00 uur wordt de staf dan ruw opgewekt uit hun dromen door de leden. Tja, Buchan had gezegd: "Niet voor 8.00 uur je tent uit...." Gretig wordt het ontbijt genuttigd om daarna de energie weer op te maken in een paar stevige uurtjes wrikles. Uiteindelijk heeft bijna iedereen de techniek onder de knie, dus het nu nog slechts een kwestie van oefenen en dat kunnen de verkenners de rest van de dag prima doen. Tussendoor krijgen de zeeverkenners nog geheime opdrachten van de staf: dood Francis (door een stuk plakband op de rug te plakken, dat dan vijf minuten moet zitten zonder opgemerkt te worden), steel drie borden uit de gele kist, laat Jochem een olifant nadoen, Laat Jordy het woord deegroller zeggen. Dat soort leuke opdrachten. Opdrachten die met enthousiasme worden uitgevoerd!

DSC 0172 Mobile

's Middags is er een kort postenspel, dat afloopt in Aalsmeer met het inkopen van het avondeten. Nou ja, avondeten: 3x broodjes shoarma en 1x capucijners met spek en gebakken aardappelen. Marte en Casper verlaten het kamp een dagje eerder, waardoor ze het moordspel 's avonds in Aalsmeer moeten missen. Hier ontpopte Joey zich als de meestersluipmoordenaar door maar liefst 9 hits te plegen! Laurens bleek dan weer een gewillige doel te zijn, maar met liefst 7 sluipmoordenaars achter hem aan. Overigens wisten daarna drie mensen Joey stilletjes te doden, tot grote verrassing van Joey zelf.

DSC 0255 Mobile

De staf werd 's avonds nog kortstondig versterkt met de aanwezigheid van een vriendin van Hans, die zich meteen opwierp als warmechocomeluitdeelster eerste klasse. Na het kampvuur en het kader gingen de kinderen naar bed, Hans bracht Lisa nog even naar de kant terug en daarna keerde ook de rust weder op Nova Zembla.

De volgende ochtend viel er iets uit de lucht dat de eerste twee dagen nog niet gevallen was: regen. In flinke hoeveelheden. Dankzij het aanpassingsvermogen van de staf, werd er snel ingegrepen en dankzij de hulp van ouders, werd een mooi kamp gezamenlijk opgeruimd en opgeborgen. Stinkend naar onszelf, moe en hongerig maar voldaan, ging daarna iedereen naar huis. 

 DSC 0225 Mobile