• 11 July - 01 August
  • 08 August - 29 August
  • 05 September - 26 September
  • 03 October - 24 October
  • 31 October - 21 November
  • 28 November - 19 December
  • 26 December - 26 December

2012. Een nieuw scoutingjaar. Een jaar waarbinnen de zeeverkenners heel veel dingen gaan veranderen. Zo zullen een aantal van onze verkenners ons dit jaar gaan verlaten. Ja, het is nu niet anders, maar wij denken dat we gerust mogen stellen dat wij hen een goede basis hebben gegeven voor het ruige leven der Wilde Vaart. Gisteren hebben wij afscheid genomen van Casper en Yorick en in het najaar zullen in ieder geval Jochem, Francis en Marloes hen in hun voetsporen volgen. Gelukkig betekent dat niet voor de zeeverkenners dat wij met lege handen en een veel kleinere groep zullen achterblijven. Wij worden versterkt door een groep flinke jongens en meiden die vanuit de Dolfijnen naar ons over zullen vliegen. Sinds lange tijd hebben wij weer een échte meidenbak! Bovendien betekent het vertrek van het kader dat andere leden nu de kans krijgen om zichzelf te ontplooien als nieuw kader! Dat is natuurlijk één van de belangrijkste doelstellingen van Scouting: jongeren klaarstomen voor de maatschappij.
2012 zal ook het jaar worden waarin de staf allerlei diploma’s gaan halen. Buchan zal voor zijn zeilinstructeur II diploma gaan, zodat de zeeverkenners zelf aan de slag kunnen blijven gaan met CWO zeilen, Hans en Paul gaan hun diploma halen om met de sleper te gaan varen en er gaan natuurlijk weer verschillende zeeverkenners zich in het zweet werken voor hun CWO diploma’s.
Is er dan niets dat hetzelfde gaat blijven dit jaar? Jawel, we blijven een gezellige groep zeeverkenners met vier man gestoorde leiding. Wij gaan ons blijven inzetten voor geweldig leuke opkomsten. Zo zullen wij ook dit jaar weer deelnemen aan de Paroba, gaan we een weekendje de Westeinderplassen onveilig maken, gaan we weer op zomerkamp en gaan we uiteraard weer bergen met prijzen pakken bij de zwemwedstrijden en de RZW. Ook dit jaar zullen ze in de regio niet om de Leeghwatergroep heen kunnen!