• 11 July - 01 August
  • 08 August - 29 August
  • 05 September - 26 September
  • 03 October - 24 October
  • 31 October - 21 November
  • 28 November - 19 December
  • 26 December - 26 December

580777 10200895454415873 1347467182 nHet is 's ochtends heel vroeg wanneer in enkele slaapkamers al de wekker gaat. Het signaal van dat de zomer nu echt afgelopen is en de winter voor de deur staat.

De staf en het kader van de zeeverkenners moest om 7.45 uur op het clubhuis zijn, omdat vandaag de boten het water uitgehaald werden. Een flinke klus, want 4 lelievletten worden nu eenmaal niet zomaar het water uitgetild. Ten eerste moest op het clubhuis de boel opgeruimd worden, want alle boten die daar gebracht zouden worden moesten eerst grondig schoongemaakt worden. Al het houtwerk moest er uitgehaald worden, schoongemaakt worden en opgeborgen worden. Voor dat het echter zo ver is, moeten de boten eerst het water uit. Drie verkenners en twee stafleden vertrokken voor de laatste maal dit seizoen naar de steiger. Hier werden de boten leeggehoosd en zoveel mogelijk gestript. Daarna in de sleep naar de surfschool aan de andere zijde van de Riekerplas (het grote water van het Nieuwe Meer). Daar werden de boten één voor één uit het watergetakeld met een lier. Dat klinkt heel simpel, maar door de harde wind en de lager wal positie was dat nog een hele klus. Ook omdat er maar één boot per keer uitgehaald kon worden, duurde de hele operatie bijna vier uur.

Tussen de middag verzorgde Marcella nog een heerlijke lunch. Vers opgewarmde tomatensoep met stokbrood! Tevens mochten wij afscheid nemen van Jordy, Daniel en Felix. Deze drie heren gaan hun scoutingloopbaan voortzetten bij de Wilde Vaart.

's Middag werd voor de opening de nieuwe baksindelingen bekend gemaakt. Voor een enkeling was dit een teleurstelling. Niet meer bij je beste vriendin. Voor de ander een nog grotere teleurstelling: meiden in je bak!

Het thema voor deze winter is: In het atelier van de Hollandse meesters. De zeeverkenners gaan deze winter de basisvaardigheden in het tekenen leren. Daarmee kunnen ze nepgeld verdienen, waarmee ze weer schilderspullen kunnen kopen. Na twee tekenrondes, kunnen we zeggen dat Jeroen zeer succesvol was en al 20 munten verdiend heeft voor zijn bak.

Na al dat kunstgedoe, was er ook nog even tijd voor wat rennen en sport met dweilhockey. Wie er gewonnen heeft weten we niet, dat er de zeeverkenners bloedfanatiek waren wel. Een enkeling heeft nog steeds een pieptoon in de oren van al het geschreeuw en gegil.