• 11 July - 01 August
  • 08 August - 29 August
  • 05 September - 26 September
  • 03 October - 24 October
  • 31 October - 21 November
  • 28 November - 19 December
  • 26 December - 26 December

14 september, 7.30 uur. Vanaf de steiger van de Leeghwatergroep vertrekt een vloot van 5 vletten en sleper richting de Sloterbrug. De vloot is onderweg naar de RZW. De Roei-, Zeil- en Wrikwedstrijden. Het zeilonderdeel vindt jaar wederom plaats op de Sloterplas. Terwijl het regent dat het giet, proberen de zeeverkenners en Wilde Vaart op de vletten er het beste van te maken. Het is een een behoorlijke trip naar de Sloterplas. De deelnemende groepen moeten onder de Sloterbrug door en door de Akersluis. Tot grote hilariteit, en een minder groot enthousiasme van de slachtoffers, besloot de staf en begeleiding nog tot twee maal toe dat er nog niet genoeg vocht uit de lucht viel. De fontein op de Sloterplas bood de mogelijkheid dit probleem op te lossen.... De slachtoffers in de vorm van de Zeeverkenners en Wilde Vaart konden wel lachen om de grap van de staf om onder de fontein door te varen. Het lachen was wel als een boer met kiespijn. 

P1010454 Small

Ondertussen was het aantal groepen, net als de buiigheid toegenomen. Na de gebruikelijke procedures zoals het vlaghijzen en de briefing kon er gestart worden met de zeilwedstrijden. De bootsmannen hadden de week daarvoor hun CWOII papiertje gehaald, welke ze vandaag uitgereikt kregen, en dus konden ze nu bewijzen wat ze waard waren. Het eerste probleem werd de startprocedure. Deze bleek niet bij iedereen bekend. Een enkeling startte daardoor te vroeg, een ander weer veel te laat. Niettemin wist Sietse zijn boot naar de tweede plaats te loodsen. 

De tweede heat werd nog een stukje spannender. De wind was aangetrokken en stond pal op de havenmond. Hierdoor waren de slepers nodig om de boten uit de haven te slepen. Ook de startlijn moest drie keer verplaatst worden en ook nu leverde de startprocedure problemen op. Helaas voor Sietse, die zijn boot naar een verdienstelijke eerste plaats zeilde, werd hij gediskwalifceert omdat net iets te vroeg over de startlijn voor en het niet duidelijk was welke boot nu terug geroepen werd door de wedstrijdleiding. 

P1010542 Small

Gelukkig kon er de dag daarna revanche genomen worden op de Bosbaan. De sleep vertrok dit maal om 6.30 uur richting de Bosbaansluis om daar naar de Bosbaan te komen. Daar aangekomen moest er tot 10.00 uur gewacht worden tot de eerste roeiwedstrijd zou beginnen. Tussendoor werd er nog geopend, wat enigzins wat problemen opleverde. Yorick zijn oplossing? Gewoon die vlag hijzen, ook al hangt hij ondersteboven. Misschien dat niemand het op zou vallen als je zou doen alsof er niets aan de hand was. Helaas Yorick. De zondag werd besteed aan het roeien, het wrikken en aan de tijd doden. De resultaten waren wat magertjes: één tweede plaats op de 1000 meter en een eerste plaats bij het wrikken bij de Dolfijne klasse. Op de terugweg gaf ook de sleper nog eens de geest. Gelukkig was de sleper van de Erskine zo vriendelijk om een handje te helpen. Het was een weekendje met regen, met zorgen, maar dit keer ook met wind!

 

foto's in artikel: Els Albers

foto's Buchan : http://fotoboek.leeghwatergroep.nl/index.php?/category/636