• 11 July - 01 August
 • 08 August - 29 August
 • 05 September - 26 September
 • 03 October - 24 October
 • 31 October - 21 November
 • 28 November - 19 December
 • 26 December - 26 December

We worden wakker gemaakt door Buchan. En we gingen gezellig met z'n allen in de witte tent eten. Van Marcella kregen we crusli met yoghurt en rozijnen (noot staf: daar kan je heel fijn mee gooien!). Na het ontbijt moest er natuurlijk worden afgewassen, maar Sem wilde net als gisteren niet helpen met de afwas. Dus ging Julie A maar afwassen. Na de afwas moesten we seinen met vlaggen die best wel zwaar waren. Dat ging erg goed. De andere groep wist precies wat we zeiden. Toen ze terug moesten seinen, ging het mis. Wat Tobias en Sem moesten naar ons seinen: hulp is onderweg. Maar we dachten dat ze seinden: Mondtooto. Toen we klaar waren met seinen, kwam er een grote boot aan en daarachter hingen de boten met de kaderleden. Ze werden blijkbaar gesleept door het grote schip. Toen ze bij ons kwamen ging Sietse gelijk naar ons zelfgemaakte vlot. Dus mochten we niet meer op ons vlot! Daarna mochten we even chillen. Na dat chillen gingen we het flessenpostenspel doen. Super cool! Alleen de bak van de Marte kreeg het voor elkaar om één flesje raak te gooien. De rest allemaal niet. Dat flesje stuiterde wel weer meteen uit de bak. Felix had alles op foto gezet, heel grappig om te zien! Daarna gingen we bbq-en. Heel lekker was dat. Nu gaan we aan de speakerscorner en de rechtbank beginnen.

(aanvulling door de staf)

De speakerscorner was de grote finale. Bijna iedereen die afgelopen week een ronde gewonnen had, moest het tegen elkaar opnemen. Iris bleek de meeste fantasie te hebben met haar Dora the Explorer editie waarin alle stafleden een rol speelde. Zij kreeg de eer haar naam op het spreekgestoelte te schrijven. 

Na de speakerscornerfinale werd begonnen met het allerlaatste onderdeel. De traditionele rechtbank. Bijna alle kinderen werden door Buchan (het OM) naar voren geroepen. Hans en Paul speelden de rol van advocaat, Marcella was de lievelijke beul (door deze beul wilt iedereen wel onder handen genomen worden!) en Joren als rechter (of linker). Uiteraard was niet iedereen het eens met de aanklacht en de uitspraak (Jordy en Marte, Julie H, Tobias om er zo maar een paar te noemen). Maar uiteindelijk kon iedereen er toch wel een beetje om lachen. 

Nadat Buchan zijn afscheidsrede als teamleider en Hans zijn welkomsrede als opvolger uitgesproken hadden, was dit zomerkamp ten einde. Zaterdag de afbraak.

Het was een bijzonder zomerkamp, met veel landscout activiteiten. De kinderen het hebben het hopelijk leuk gehad, de staf in ieder geval wel. 

 

Speakerscornerwoorden:

 1. Wedstrijdorganisatiebootjebuitenboordmotorsteun -> Dekvulling
 2. Partytentdjdraaitafelcombinatiemengpaneel -> Stoffer
 3. Bivakmutsmodelpopmodeleerder -> Iris
 4. Koffietafellectuurmandjedekselknop -> Lange Tanden
 5. Special guest: Bakboordboordlichtgloeilamppeertjegloeidraad -> Laurens

DSC 0145 Medium