• 18 July - 08 August
  • 15 August - 05 September
  • 12 September - 03 October
  • 10 October - 31 October
  • 07 November - 28 November
  • 05 December - 26 December
  • 02 January - 02 January

Het Westeinderweekend. Een traditie binnen de Leeghwatergroep die ook dit jaar weer plaatsvond. De staf had een spannend verhaal en een vol programma bedacht. De spullen waren de dinsdag voor vertrekt al voor een groot deel ingepakt, het enige dat nog mis kon gaan was het weer. En..... dat was dus ook precies wat er mis ging.

Het weer in Nederland is zeer grillig. Zoals iemand een keer stelde: Nederland is het enige land dat in één week het weer uit alle vier de seizoenen kan hebben. 

Het kader stond in ieder geval vrijdag 10 mei op tijd bij de steiger. De spullen werden ingeladen en de sleep vertrok richting de Westeinderplassen. De wind? 4 Bft tegen.... 

's Avonds om 19.00 uur stond de rest van de zeeverkenners bij de Kolenhaven (Colahaven in de volksmond) klaar. Na een jerrycanvulsessie van drie kwartier vond de afvaart plaats richting Nova Zembla, het eiland waar men zou overnachten. 

Nadat de spullen in de tenten waren geladen en de zeeverkenners bij het vuur waren gaan zitten, werden het thema en de kampregels uitgelegd. Daarna begon het kamp met..... zeiltheorie. Koersen, koppels en krachten voor het kader en bootonderdelen voor de rest. De opgedane kennis was nodig omdat daarna de CWO-show plaatsvond. Een tiental vragen over CWO en CWO 2, waarbij geld verdiend kon worden. Geld dat nodig was, want de bende die aan het eind van het kamp de meeste munten had, zou de eeuwige roem winnen. 

Na de show was er nog tijd voor ontspanning om daarna lekker naar bed te gaan. 

tentje bouwen

 foto: Laurens: "And I will always loooooooove youuuuuuuu!" en Daniel speelt gitaar...

De volgende ochtend was het de bedoeling dat we het water op zouden gaan, ware het niet dat het weer besloot dat het een prima moment was om te gaan regenen. Dus eerst partytentjes omhoog. Iets dat nog redelijk lastig is. Daarna werd er geoefend in het wrikken en roeien. Hierbij speelde het kader een cruciale rol door hun baksleden de basis van het wrikken en roeien bij te brengen. De opgedane vaardigheden werden getoond bij de roei- en wrikwedstrijden welke glansrijk gewonnen werden door de bak van Jordy, met Laurens op een verdienstelijke tweede plaats. Plaatsen drie en vier werden dan bezet door Daniëls en Martes bak.

wrikles laurens

Foto: Laurens bereidt Rachel voor op de winst. 

Tenslotte mocht het kader zelf ook nog even aan de bak. Een weddenschap met de staf. Het kader wilde met zes man gaan roeien. De afstand was dezelfde afstand als van hun baksleden, maar de tijd was in plaats van 10 minuten, 5.30 minuten. De tijd die het kader zette? 5.03 minuten en dus moest de staf trakteren!

knallend kader

 foto:bikkelend kader

Na het roeien en wrikken moest er ook nog gezeild worden. Echter, na een paar minuutjes op de grote poel van de Westeinder was het al snel duidelijk dat het geen goed idee om daar lang te zeilen. Al zeilend werd er koers gezet naar Aalsmeer. Vlakbij Aalsmeer besloot Moeder Natuur ook nog even de hemelsluizen open te zetten. In Aalsmeer nam de staf de avondmaaltijd tot zich, terwijl de zeeverkenners hun eten in de lokale grootgrutter kochten.

DSC 0085 SmallEenmaal terug op het terrein ontdekte de staf tot haar grote verras-sing dat er dit keer echt geen shoarma of ham-burgers gekocht waren, maar dat er daad-werkelijk gekookt diende te worden. Dat ging de één (Martes bak) beter af dan de ander (Jordys bak). Er was kip, er waren aardappelen, er was zelfs spinazie en meloen met ham! De kookwedstrijden werden uiteindelijk gewonnen door Marte, daarna kwam Daniël, Laurens en tenslotte Jordy. Precies de omgekeerde volgorde dus van het wrikken en roeien. Ieder zijn specialiteit. 

's Avonds werd het weer nog slechter, maar werden er in de grote witte tent knus spelletjes gespeeld. Weerwolven, black stories en een IQ quiz (ja echt!). Na een beker warme chocolade melk was het tijd voor de kinderen om te te gaan slapen. Het kader kreeg nog taart (en bellenblaas voor Marte) in verband met de gewonnen weddenschap. 

De laatste dag werd de staf subtiel wakker gemaakt door onder andere Jordy en Daniël, die blijkbaar een doodswens koesterden. Tijdens het ontbijt werd er al afgebroken, zodat de sleep redelijk op tijd kon vertrekken. Om half drie was de sleep weer bij de botensteiger en was het kamp voor iedereen afgelopen. Van het programma is helaas weinig terecht gekomen, maar al met al was het weer heel gezellig.

 

Eindstand:

1695 Marte: 58 munten

1523 Jordy: 48 munten

1366 Daniël: 47 munten

1642 Laurens: 32 munten