• 04 July - 25 July
  • 01 August - 22 August
  • 29 August - 19 September
  • 26 September - 17 October
  • 24 October - 14 November
  • 21 November - 12 December
  • 19 December - 19 December

Hoe stoer onze zeeverkennerjongens ook mogen zijn, Marcella en de zeeverkennersdames zorgen altijd wel voor een vrouwelijke touch aan al het mannengeweld. Chocolade was afgelopen zaterdag hét toverwoord. Ach ja, liefde gaat door de maag. 

Zaterdag 2 februari 2013, alle zeeverkenners zijn druk aan het schuren. Masten, doften, helmstokken, niets was veilig voor de schuurmachines en blokken. Terwijl er vanuit de loods werkgeluiden klonken, ging Marcella naar de winkel om chocolade te kopen. Veel chocolade (maar uiteindelijk nog steeds niet genoeg). Met toestemming van Buchan mochten de Marte, Julie en Esther hun schuurspullen te rusten leggen en met Marcella bonbons gaan maken. 

2013-02-02 15.14.57 Small

Chocolade repen werden au-bain-marie gesmolten tot hete chocolade pasta, waarna de dames met veel enthousiasme gingen proberen bonbons te maken. 

De heerlijke chocolade-geuren verspreidden zich al spoedig door het clubhuis en Buchan was de eerste die zich liet verleiden een blik te werpen in het zeeverkennerslokaal. Aangezien de vader van Buchan chocolatier geweest is, kon Buchan hier en daar wat tips en tricks geven. Zodoende werd er chocolade gegoten, werden met spuitzakjes vormpjes gespoten en werden noten door de gesmolten chocolade gehaald. 

2013-02-02 15.15.20 Small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nootjes door de chocolade halen.

 

De zeeverkennersjongens die klaar waren met hun schuurwerk, kwamen ook nieuwsgierig een blik werpen en al spoedig waren zij ook bezig met bonbons te maken. Flikken, rotsjes, klonters, drollen en letters van chocolade, er lag van alles op het bakpapier aan het eind van de opkomst. Nu een weekje laten drogen en dan kunnen we alles volgende week meenemen en opeten!

2013-02-02 15.17.00 Small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De chocolaatjes van Marcella