No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

Met een beetje vertraging is hier nog een kort verhaaltje over de laatste dagen van het zomerkamp. Het bleek dat sommigen jongens het (griezel)verhaal van Otak toch wel wat eng vonden. Gelukkig kon Hobbe hen geruststellen dat er al enkele jaren geen kinderen meer waren verdwenen... 

De vrijdag stond in het teken van de laatste kleur (roze), maar ook in het teken van 'de laatste dag'. Het miezerde wat 's ochtends en iedereen had daar totaal geen zin in. Het programma werd er wel op aangepast, zodat er nu geen bonte middag kwam, maar een bonte ochtend. Vooral het breakdancen was in trek, maar er werden ook horoscopen verteld en zelfs gezongen (een eigen gemaakt lied)! 

Gelukkig klaarde het al snel op zodat er na de lunch toch nog gezeild kon worden en het balonnenprikspel. De drie groepjes hadden er veel zin in en het ging er dan ook hard aan toe. Het groepje van Mika was de eerste boot die helemaal af viel, terwijl de andere twee nog alle balonnen had. De boten van Otak en Pirel waren erg hard bezig om elkaars balonnen stuk te maken en helaas heeft de boot van Otak gewonnen, maar wel omdat ze vals aan het spelen waren. :) Gelukkig vatte de boot van Pirel het niet al te licht, zodat er bij terugkomst een watergevecht ontstond. Het resultaat daarvan was dat Otak en Balder in het water lagen. 

Op de vrijdagavond wordt er traditioneel gebarbecued en dus deze keer ook. Het was weer erg lekker. Na afloop was er de andere traditie: de rechtbank. De spion onder de leiding heeft stiekem zitten kijken wat de kinderen fout hebben gedaan. Zo werd er te mooi gezongen, te goed gezeild, te netjes gedragen, maar ook te betweterig. Hierbij werden er ook bijpassende straffen uitgevoerd, gelukkig waren deze niet zo hoog als dat de aanklager had geeisd. Dit was dankzij het goede werk van advocaten Hobbe en Slagroom (Balder). Pirel was de rechter, die het dit jaar zonder de linker moest doen en Mika was de beul. De aanklager was dit jaar voor het laatst aanwezig op het kamp, maar er is van haar geeisd dat ze deze rol nog eens moet vervullen... 

Gelukkig zijn de kleuren ook nog terecht gekomen. Zwarte Dirk heeft alle kleuren teruggegeven en heeft na goedkeuring van S. Kwast en de kinderen ook nog zwart gegeven. Iedereen was toen erg blij. 

Zaterdagochtend... Het was hard werken, maar gelukkig waren we op tijd klaar, zodat een gedeelte van de spullen terug kon naar het clubhuis en een ander gedeelte naar de wilde vaart. Die zijn de week erna blijven staan op de Kaag. Hun spullen worden vervolgens overgenomen door de Loodsen die nog een paar dagen gaan genieten van het mooie weer. 

De foto's van de dolfijnen zijn hier te vinden: http://fotoboek.leeghwatergroep.nl/index.php?/category/634 

Wij (de leiding) hebben dit zomerkamp erg leuk gevonden en volgens ons heeft iedereen dat zo ervaren! Volgend jaar is er weer een zomerkamp, maar wel een heeeeeeeellle bijzondere: het NaWaKa (Nationaal Water Kamp)! Kijk op NaWaKa.nl voor meer informatie. Een klein tipje van de sluier: het is een tiendaags kamp (voor Dolfijnen 5, wij willen de eerste helft gaan) voor alle waterscouts uit Nederland. Er komen dus zo'n 5000 man, wat betekent dat het dus een groot feest gaat worden met allemaal gave activiteiten. Het is wel precies onhandig in de zomervakantie: 21-31 juli 2014, terwijl de vakantie duurt van 5 juli t/m 17 augustus. Maar het is een kamp dat je niet wil missen, dus we hopen dat met deze vroege aankondiging iedereen mee gaat! 

Zeilen