No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

De foto's van afgelopen dolfijnenweekend staan online klik hier of op onderstaande collage om ze te bekijken! 

 

collage groenweek

 

Het was weer een leuk weekendje! 24 kinderen sliepen twee nachtjes in het clubhuis en alles stond in het thema groen. Op vrijdag begonnen we met spelletjes (in het donker) in het park. Klimmen door een spinnenweb (van touwen), touwklimmen, schatzoeken en omgekeerd verstoppertje. Daarna nog even lekker een filmpje gekeken en daarna naar bed. 

De volgende ochtend begon al vroeg, iets te vroeg eigenlijk... Sommigen konden hun enthousiasme niet bedwingen en stonden al te springen voordat de leiding wakker was. De leiding was vervolgens wel wakker. Na een ontbijtje begonnen de groene knutsels en foto's. Er is een gigantische boom gepapier-macheed en er zijn tientallen foto's gemaakt van de groepjes in het park. 

Na de lunch zijn we afgereisd naar Spaarnwoude om daar boerderij Zorgvrij te bezoeken. Daar aangekomen konden de dolfijnen meteen hun weg vinden in de speeltuin en het speelbos. Ook de spellen die binnen te doen waren gingen goed. Om 3 uur stond er een rondleiding door Boer Klaas op het programma. Hij heeft ons rondgeleid door de stallen waar de koeien stonden. Allerlei verschillende rassen, zoals de lakenvelder die vernoemd is naar het laken op zijn rug. Vooral de kalfjes werden goed onderzocht door de dolfijnen en nee, ze mochten niet mee naar huis. Na nog een bezoekje aan de melkinstallatie was het tijd voor de 'liefste koeverkiezing'. Daar moest de koe ook nog wat beter onderzocht worden: hoeveel tenen heeft zij, is de neus nat, hoeveel vlekken, etc.? 

Eenmaal terug in het clubhuis kon de leiding met wat hulp aardappels gaan schillen voor de zelfgemaakte patat. Na nog wat spelletjes in het park was het tijd voor de disco, met uiteraard groene lampen! Daarna nog Shrek gekeken en het kostte niet veel tijd voordat ze allemaal sliepen. 

Zondag is het traditioneel de zwemdag, dus deze keer ook. Eerst moest wel nog alles even opgeruimd worden en ontbeten met een eitje. In het zwembad namen de dolfijnen het zwembad weer over en heeft de mat veel rondjes gedraaid. 

Het was weer een geslaagd weekend!