Leeghwatergroep

lint2019

Afgelopen vrijdag 26 april daalde de lintjes regen neer over Nederland. Vele vrijwilligers werden in het zonnetje gezet. Wij zijn trots dat onze oud-beheerder en voor velen bekend gezicht Otto Bloem en zijn vrouw door de koning benoemd zijn als lid van de orde van Oranje Nassau.

Otto is tientallen jaren zeer actief geweest voor onze vereniging, onder andere als beheerder van het gebouw, maar zeker ook onmisbaar als het ging om allerlei technische zaken, zoals bij de ombouw en onderhoud van de oude sleepboot van de groep.

Wij zijn Otto zeer veel dank verschuldigd en scharen ons dus volledig achter de onderscheiding van de koning.

Naast Otto staat altijd zijn vrouw Jenny, zonder wie het allemaal niet mogelijk zou zijn en ook heeft zij zich voor onze groep altijd zeer prijzenswaardig ingezet. Denk maar eens aan alle door haar genaaide groepsdassen!

Bij de uitreiking waren uiteraard Otto’s zoon Edwin en zijn vrouw Marjon en zoon Simon aanwezig. Naast andere familie en genodigden mochten vanuit Scouting Leeghwater het huidige bestuur en onze oud voorzitter Ad Holtkamp aanwezig zijn.

Wij zijn gepast trots en ik wil ook graag hier namens de hele vereniging meneer en mevrouw Bloem van harte feliciteren met deze zeer verdiende onderscheiding.

Evert Jan Arends
Voorzitter

Hieronder vind je een videoverslag van dit bijzonder een heugelijke moment

Tekst van de gemeente Haarlemmermeer:

 

Otto Ferdinand (Otto) Bloem en Jenneke Maria (Jenny) Bloem-Vervloed, Hoofddorp

De heer Bloem (80) is al meer dan 13 jaar vrijwilliger in verpleeghuis Bornholm. Burgemeester Onno Hoes: “Binnengekomen als bezoeker, ging u al snel helpen en sindsdien zet u zich in als vrijwilliger. Zo helpt u bijvoorbeeld de bewoners als ze naar verschillende activiteiten gaan, u steekt de handen uit de mouwen met behangen, en doet hand- en spandiensten voor de vrijwilligerscoördinator. U bent werkelijk overal inzetbaar. Nadat u getroffen bent geweest door een herseninfarct is het helaas niet meer mogelijk om de bus te besturen, maar u zet zich nog tot de dag van vandaag in bij het bakken. Of het nou gaat om pannenkoeken, patat of oliebollen. Heel Holland bakt en meneer Bloem ook. Daarnaast regelt u indelingen voor de ontspanningsactiviteiten en zorgt u voor de veiligheid voor de bewoners. Naast het vrijwilligerswerk bij verpleeghuis Bornholm zet u zich al meer dan 27 jaar in bij Scouting. U heeft meegewerkt aan het nieuwe clubhuis en u was bestuurslid van de vereniging. Vanwege uw gezondheid moest u langzamerhand een stapje terug doen, maar niet helemaal. U bent zelfs nog steeds actief.” Niet alleen de heer Bloem werd verrast door de burgemeester, ook zijn vrouw werd voor haar vrijwilligerswerk in het zonnetje gezet. 

Mevrouw Bloem (77) zet zich al 23 jaar met veel enthousiasme in voor Scouting in Badhoevedorp. Burgemeester Onno Hoes: “U heeft als vrijwilliger bij de Scouting een belangrijke taak uitgevoerd. Namelijk kinderen respect bijbrengen voor hun omgeving en zorgen dat zij verantwoordelijkheid nemen voor de wereld om hen heen. Ook bent u, net als u man, al jaren vrijwilliger bij het verpleeghuis Bornholm. Zonder mensen zoals u en uw man zijn de bewoners veel slechter af en kunnen zij bijvoorbeeld niet naar de activiteiten die juist voor die bewoners het leven aangenamer maken.”
Burgemeester Onno Hoes speldde beiden de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau op