Leeghwatergroep

Hoi beste lezers,

Wij zijn gister (zaterdag 23 juli) aangekomen bij de Burkburkgevangenis op Boterhuiseiland aka gevangeniseiland. Na het ontvangen van de kleding werden van alle gevangenen mugshots gemaakt. Celblok A en Celblok B kregen hun eerste opdracht van de Triade (De Bankrover, De Gentleman en De Zakkenroller). Als deze puzzel correct zou worden opgelost, zouden de gevangenen een sleutel krijgen die ze vrijdag nodig hebben voor De Grote Uitbraak. 

Gelukkig is er in de gevangenis ook tijd voor ontspanning: een frisse duik in de Kaag en relaxen bij het kampvuur. 's Avonds had Celblok A de taak om voor het eten te zorgen. Het blijft toch altijd een uitdaging om voor een grotere groep pasta te koken... Maar goed, uiteindelijk was de pasta, ondanks dat ie iets te lang was gekookt, toch best "te eten". 

Vandaag (zondag 24 juli) was het tijd voor de volgende opdracht van De Triade. Aan elkaar vastgebonden hakten we ons een weg door de muur, sprongen over de muur en ontweken we met veel moeite de laserstralen om vervolgens naar het vaste land te wrikken....om daar helaas weer opgepakt te worden. We waren zo dichtbij de vrijheid...

We kregen een nieuwe puzzel van De Triade. Als we deze puzzel oplossen krijgen we een nieuwe hint. Mijn medegevangen en ik (gevangene 3,141592653) komen al aardig in de richting van het antwoord. Van het andere Celblok hebben we al een tijdje geen teken van leven gehad...

Voor enkelen van de gevangenen was het tijd om gedoopt te worden. Na een uitgebreide voorbereiding (brouwen van mengsels en het bedenken van creatieve doopnamen) waren we klaar om vier nieuwe gevangenen te dopen. Een zwempartij, een meeldouche, een proeverij en een bezoekje bij Neptunes later, had De Wilde Vaart er drie nieuwe Wildervaarders en een Wilde leiding bij.

Tijd voor een kampvuurtje.