Leeghwatergroep

Ook dit jaar organiseert de Stichting Natuur & Milieu weer een Zonnestrijd voor Scoutinggroepen. De Leeghwatergroep gaat hieraan deelnemen. Dit zal plaatsvinden van 5 september tot 31 oktober 2015. Dit jaar is de Zonnestrijd in de vorm van crowdfunding (www.zonnestrijd.nl). Crowdfunding is een manier om een project te financieren zonder dat het geld hoeft te lenen van een bank of financiële instelling. We vragen mensen, bedrijven en organisaties - de crowd - of ze geld willen doneren. Om de Leeghwatergroep volledig op zonne-energie te laten draaien, moeten we 23 zonnepanelen plaatsen. Dit kost ongeveer 7500 euro (na BTW-aftrek). Het minimale bedrag is 2500 euro, daarbij kan een basis set geplaatst worden. Haalt de actie minder op dan 2500 euro, dan kunnen we dit in overleg met de Zonnestrijd aan een ander doel besteden binnen de groep. Dit willen wij bereiken door middel van onderstaande acties:

Statiegeldflessen inzamelen

Iedereen kan elke zaterdag in een zelfgebouwde flessenautomaat statiegeldflessen inleveren. Bij de flessenautomaat komt ook een “collectebus” voor kleine donaties.

Zonne-Barbecue

Op zaterdagavond 26 september organiseren we bij het clubhuis voor ouders, familie, bekenden en andere geïnteresseerden een zonne-Barbecue. U kunt zich aanmelden via de https://leeghwater.steunscouting.nl/actie/joost-van-driel actie “Zonne-Barbecue”. Kosten zijn 20 euro p.p. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de Zonnestrijd.

Sponsor een zonnepaneel

Voor 300 euro kun je een zonnepaneel sponseren. Dit kan een bedrijf, een stichting, een individu of een groepje mensen zijn. Indien gewenst kan de sponsor vermeldt worden op een zonnepaneelbord in de gang. Natuurlijk kunnen er ook kleinere bedragen worden gesponsord. Alles verloopt via de website https://leeghwater.steunscouting.nl/actie/edwin-bloem of www.zonnestrijd.nl

Eigen acties van leden

Iedereen kan ook zelf een actie aanmelden. Soort heitje voor ’n karweitje nieuwe stijl. Een actie aanmelden kan op: https://leeghwater.steunscouting.nl/project/zonnestrijd/aanmelden#action_start

Help ons om scouting Leeghwatergroep in het zonnetje te zetten!