Leeghwatergroep

10 Januari, een nieuw jaar en dus ook een nieuw scoutingjaar. Traditioneel wordt het jaar begonnen met de boerenkoolfuif en de daar opvolgende nieuwjaarsborrel en LWG got talent.
's Ochtends werd de Wilde Vaart uitgenodigd om de aardappels te schillen. Na afloop lagen de aardappels in het water en het water naast de pan. Dit met dank aan Tim.
Om 13.00 uur was de offciële opening, welke ingeleid werd met een inspirerende speech van de schipper van de zeeverkenners. Nadat de vlag gehezen was, werden Francis en Kimberley officieel geïnstalleerd als beverleiding. Altijd goed om te zien dat de groepsvoorzitter de Beverwet geheel uit zijn hoofd weet (met enige hulp van meneer Siemens?).
Daarna ging de groep, net zo traditioneel, naar de ijsbaan in Haarlem om daar de nodige rondjes te schaatsen, krabbelen of, in dit geval, zo ongeveer te zwemmen. Het krabbelpleintje was namelijk vooral water en nauwelijks ijs te noemen. Dit leverde nu ook veel natte sokken op. Aangezien de groep een echte watergroep is, was het ook niet heel raar dat de bevers, dolfijnen en zeeverkenners vooral hier bezig waren. 
 
Om vier uur ging de hele groep weer terug naar het clubhuis. Daar hadden de groepsvoorziter met zijn crew hard gewerkt om een heerlijke pot boerenkool te maken. Natuurlijk mogen we de ambachtelijke rookworst en spek niet vergeten. Het immers niet voor niets boerenkoolfuif. De boerenkool ging erin alsof het lekker was.
 
boerenkoolfuif
 
Tijdens de afwas werd het dolfijnenlokaal omgebouwd tot showruimte, want ook dit jaar was er weer een LWG got talent. Vanuit iedere speltak werden stukjes opgevoerd. Dit kon van alles zijn. Toneel, dans, quizjes, playback. Ook dit jaar bleek er weer veel verborgen talent te zijn! Maar zoals Henny Huisman (heeeeeel lang geleden) al zong: "Er kan er maar één de beste zijn." 
 
lwg got talent 1
 
uitslag LWG got talent
 
Bevers
1e. Kinderen voor kinderen
2e. Sexy als ik dans
 
Dolfijnen
1e. Breakdance Sven en crew
2e. Moppen
3e. Proefje en moppen
 
Zeeverkenners
1e. Heikneuters
2e. Sprookjesquiz
3e. Masterdance
 
Wisselbeker: zeeverkenners heikneuters
 
lwg got talent 2
 
Na deze spetterende show, was er tijd om te borrelen met ouders en staf. 
 
De gehele staf van de Leeghwatergroep wenst alle leden en ouders een geweldig 2015.